ONCATEGORIZED

FRIENDS GAVE ME THIS SMILE 4 DAYS

Als je vriendinnen op bezoek komen weet je dat er veel wordt gelachen, gegeten & gedronken. Dit weekend was dat bij mij het geval. Ik kon weer eventjes lekker Nederlands praten…  of tenminste.. Nederlands met Duitse/Engelse woordjes. 😉 Meer weten over mijn weekendje met vriendinnen? lees verder.

When your friends come to visit … You know that it will be a lot of fun, a lot of laughing eating & drinking. This was my case last weekend. I could speak Dutch again… or at least… Dutch with some German / English words. 😉 You want to know more about my weekend with friends? Continue reading. 

Friday
Vrijdag gingen we de stad Basel verkennen. Het was koud, de sneeuw viel zacht naar beneden, dus gingen we naar een lekker restaurant (Syrian-Lebanese keuken Zazaa) om bij te kletsen. Ik ben weer helemaal up to date van alles en iedereen 😉 Nadat ik terug kwam van mijn training, hadden mijn vriendinnen het thuis gezellig gemaakt. Kaarsjes die branden en lekkere Nederlandse hapjes stonden op tafel. Een gezellige filmavond met de meiden had ik lang niet meer gehad!
On Friday we explored the city Basel. It was cold, the snow fell softly down, so we went to a nice restaurant (Syrian-Lebanese kitchen Zazaa) to chat a little/ a lot. The latest news has arrived so I’m up to date again 😉 After my evening practice my friends made my home cozy. That was so nice. Candles and tasty Dutch snacks were on the table. I didn’t had a cozy movie night with the girls for a long time!

Saturday
Na de ochtendtraining zijn we naar Colmar (Frankrijk) gereden. Colmar is een leuk, schattig stadje met als bezienswaardigheid ‘klein Venetië’. Leuke tip om de Franse cultuur te snuiven. Na een paar uur in de stad te hebben rond gelopen, zijn we weer terug naar Basel gegaan en hebben we ergens lekker gegeten en gedronken. (Aziatisch restaurant NOOHN).
After the morning practice we drove to Colmar (France). Colmar is a nice, cute little town with the attraction that they call ‘Little Venice’. Nice tip to enjoy the French culture. After walking around the city for a few hours, we drove back to Basel and had some food and drinks (Asian restaurant NOOHN).

Sunday
GAMEDAY. Ik had mijn wedstrijd routine gedurende dag. Training in de morgen, goed eten van mijn Zwitserse mama (moeder van een teamgenootje), voorbereiding op de wedstrijd en toen wedstrijd! Na anderhalf uur konden we juichen en hadden we 3 punten te pakken. Mijn vriendinnen hebben die dag Interlaken verkent. Zeker de moeite waard om er een keertje heen te gaan.
GAMEDAY. I had my game routine during the day. Practice in the morning, good food from our Swiss Mother (mother from a teammate), preparing for the game and then game! After one and a half hour we were able to cheer and we had 3 points. My friends have been exploring Interlaken that day. Definitely worth a visit.

Monday
Maandag was mijn vrije dag. De wekker ging vroeg, omdat we Grindelwald gingen verkennen. Vanaf Grindelwald gingen we met een bus naar Bussalp. Het was een smalle weg omhoog, dus soms moest ik mijn ogen even dichtdoen om het dal niet te zien;) Aangekomen op de berg met een mooi uitzicht, konden we genieten! Na de lunch gingen we met een sleetje de berg af. Dit was zoooo leuk. We lachten, we schreeuwden en daarna waren we compleet doorweekt door de sneeuw. Maar het was het zeker waard. Nadat we weer veilig in Grindelwald waren aangekomen, zijn we verder gereden naar Luzern. Het eerste wat we deden was een nieuwe broek en ondergoed kopen, omdat alles nat was. Daarna hebben we lekker gegeten in een Italiaans Restaurant (Barbatti). Buikje rond gegeten en terug naar huis gereden. Wat heb ik genoten van mijn vrije dag.
Monday was my free day. The alarm went early because we were going to explore Grindelwald. From Grindelwald we took a bus to Bussalp. It was a narrow road up, so sometimes I had to close my eyes to not see the valley;) Arrived on the mountain with a beautiful view, we could enjoy! After lunch we went down the mountain with a sled. This was soooo nice. We laughed, we screamed after that we were completely soaked by the snow. But it was worth it. After we arrived safely in Grindelwald again, we drove to Lucerne. The first thing we did was to buy a new pants and underwear because everything was wett. After that we had some really good dinner at an Italien Restaurant (Barbatti). Belly full again and driven back home. I really enjoyed my free day.

Laat ik zeggen dat ik erg heb genoten van het weekend met mijn vriendinnen. Ik kan niet wachten om ze weer te zien en om meer vrienden en familie langs te zien komen. HINT?! Het was zo goed om ze te zien. Nu besef ik weer hoe erg ik ze soms mis … Er zijn zulke geweldige mensen en vrienden. Ik ben zo trots op ze en hoe ze hun leven leven.
Let’s just say I loved having friends visiting me. I can’t wait to see them again or to see more friends and family coming over. HINT?! It was so good to see them. It just made me realize how much I miss them sometimes… There’re such great people en friends. I’m so proud of them and how they are living out their lives. 

2 Reacties

Let me know!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: