FOOD,  LIFESTYLE,  ONCATEGORIZED

IK WORD HOLISTISCHE VOEDINGSDESKUNDIGE / ICH WERDE GANZHEITLICHE ERNÄHRUNGSBERATERIN

Gezond eten en een holistische levensstijl zijn de laatste jaren erg populair geworden. De trend heeft me de afgelopen jaren ook aangegrepen. Maar, zoals zo vaak in het leven, is niet alles zoals het lijkt: er is altijd veel verwarring over wat echt gezond is en wat niet. // Gesunde Ernährung und ein ganzheitlicher Lebensstil sind den letzten Jahren sehr beliebt geworden. Mich hat der Trend in den letzten Jahren auch gepackt. Doch wie so oft im Leben ist nicht alles so, wie es scheint: Es gibt immer wieder viel Verwirrung, was denn jetzt wirklcih gesund ist und was nicht.

Als (top)sporter leer je al vroeg dat het eten belangrijk is. Het is dus niet verrassend dat het dieet en de manier waarop het ons lichaam beïnvloedt me fascineert. Ik heb zelf al verschillende eetstijlen geprobeerd: een keer was ik vegetariër, dan veganist en toen deed ik een ontgiftingsfase met intermitterend vasten. Zoals je ziet, heeft het onderwerp voeding me altijd geïnteresseerd en kijk ik altijd nieuwsgierig naar nieuwe trends. Maar ik zou graag meer willen weten: ik wil precies weten hoe voeding en gezondheid met elkaar verbonden zijn. Daarom besloot ik om me bij de academie voor holistische gezondheid aan te melden voor een thuisstudie als voedingsdeskundige. // Als Sportler wird dir früh beigebracht, dass das Essen wichtig ist. Es ist also nicht verwunderlich, dass mich die Ernährung und wie sie auf unseren Körper wirkt sehr fasziniert.  Ich habe selbst schon verschiedene Essstile ausprobiert: Einmal war ich Vegetariern, danach vegan und dann habe ich noch mit intermittierenem Fasten eine Entgiftungsphase gemacht. Wie ihr seht, hat mich das Thema Ernährung schon immer interessiert und ich begegne neuen Trends immer mit viel Neugier. Doch möchte ich noch mehr wissen: Ich will genau wissen, wie Ernährung und Gesundheit zusammenhängen. Deshalb habe ich mich entschieden bei der Akademie der Naturheilkunde die Fernausbildung zum Fachberater für holistische Gesundheit zu machen.

Bij de thuisstudie van de Academie voor holistische gezondheid, kan ik in mijn eigen tempo leren wanneer en waar ik wil. Zoals je weet ben ik zwanger en ben daarom blij als ik mijn dag kan indelen zoals ik zou willen. Daarnaast kan ik nu buiten leren met deze warme temperaturen en tussendoor gaan zwemmen in het meer 😉 // Beim Fernstudium bei der Akademie der Naturheilkunde kann ich nämlich in meinem eigenem Tempo lernen, wann und wo ich will. Wie ihr ja wisst, bin ich schwanger und deshalb schon froh, wenn ich mir den Tag so einteilen kann, wie ich es gerne möchte. Ausserdem kann ich bei diesen warmen Temperaturen jetzt auch draussen lernen und zwischendurch mal in den See schwimmen gehen 😉

De leerstof van de thuisstudie bestaat uit zes modules en bevat onderwerpen zoals anatomie, metabolisme, holistische voeding, ziekten, darmgezondheid, ontstekingsremmende voeding, zwangerschap, enz. Ik heb het drukpakket en het digitale pakket besteld, dat ook een audioboek bevat. Op deze manier kan ik tijdens het wandelen of rijden studeren/leren. Super handig! // Der Lernstoff der Ausbildung besteht aus sechs Modulen und beinhaltet Themen wie Anatomie, Stoffwechsel, ganzheitliche Ernährungslehre, Krankheiten, Darmgesundheit, entzündungshemmende Ernährung, Schwangerschaft etc. Ich habe das Druckpaket und das digitale Paket bestellt, welches auch ein Hörbuch beinhaltet. Auf diese Weise kann ich lernen, während ich spatziere oder Autofahre. Echt praktisch!

De studie duurt ongeveer 16 maanden, maar ik zou er graag iets sneller over doen. Men berekent de 16 maanden van een inspanning van 8 uur per week. Maar aangezien ik momenteel meer tijd beschikbaar heb, zal ik meer dan 8 uur per week investeren. Nadat ik het online examen heb gehaald, kan ik als een holistische voedingsdeskundige werken. // Das Studium dauert ungefähr 16 Monate, aber ich würde es gerne etwas schneller machen. Man rechnet bei den 16 Monaten mit einem Aufwand von 8 Stunden pro Woche. Da ich aber momentan mehr Zeit zur Verfügung habe, werde ich mehr als 8 Stunden pro Woche investieren. Nach bestandener Onlineprüfung kann ich dann als ganzheitliche Ernährungsberaterin arbeiten.

Ik ben erg enthousiast en kan niet wachten om alles te lezen en mijn certificaat te halen. Als jij ook geïnteresseerd bent in voeding en gezondheid, kun je hier meer informatie vinden: https://www.akademie-der-naturheilkunde.com. // Ich bin sehr aufgeregt und kann es kaum abwarten alles zu lesen und mein Zertifikat zu erhalten. Wenn du dich auch für Ernährung und Gesundheit interessierst, findest du hier mehr Informationen: https://www.akademie-der-naturheilkunde.com.

Blijf op de hoogte – ik zal in de toekomst meer over mijn studie vertellen // Stay tuned – ich werde in Zukunft mehr über mein Studium berichten.

Eén reactie

Let me know!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: