FOOD

J U I C E D A Y S

IMG_6491

Hey hey allemaal,

Deze week heb ik twee sap-dagen gehad van het merk HeyLife en wil jullie eventjes over mijn ervaringen vertellen.

Hoe werkt het?
Juice days betekent dat je alleen water, groente en fruit juices drinkt voor een bepaalde periode. Je kan natuurlijk ook een langere juice periode inplannen, maar ik heb het 2 dagen gedaan.

Mijn ervaringen
Om eerlijk te zijn, ik voelde me erg goed tijdens en na de twee dagen juicen. De eerste dag was moeilijk, maar na de tweede dag voelde ik me erg energiek en efficiënt. Ik vond het fijn om even niet na te denken over het ontbijt, lunch en avondeten. Ik hoefde geen boodschappen te doen en wist precies wat me te wachten stond. Ook ben ik gewoon gaan trainen (volleybal) en had ik geen hongergevoel. Tip: s’ avonds lekker op tijd naar bed!

Langdurig juicen
Het is belangrijk om na het juicen langzaam weer te gaan eten. Je lichaam is namelijk in een spaarstand geraakt, wat betekent dat je metabolisme langzamer gaat werken en dat je minder calorieën verbrandt. In deze twee dagen zul je uiteraard lichaamsgewicht verliezen, maar dit is van korte duur want zodra je weer eet, houdt het lichaam het eten weer vast. Dus pas op met juice cleanse want als je metabolisme beschadigd is, heb je meer kans om aan te komen. 

Conclusie
Een dag of een kuurtje van 2 dagen is gezond voor het lichaam en kan niet schaden voor het metabolisme, maar ik zou het niet aanraden om een langere juice periode te doen. Als je je gezondere levensstijl wilt toepassen, is het handiger om langzaam over te gaan op voedingsmiddelen zoals fruit en groente. Het zal enige tijd duren, maar ik garandeer je van heel veel voordelen, denk aan gewichtsverlies, goede spijsvertering, betere slaap en een betere huid.

TIP
Drink veel water (lemon water) in de morgen en eet fruit waar veel water in zit (appel, kiwi). Soms heb ik ook een laat ontbijt zodat mijn lichaam een lange pauze krijgt van eten en mijn lichaam zich kan focussen op het ontgiften.

Meer info? Stuur me eventjes een berichtje! 🙂

Hey hey everybody,

This week I had two juice days from the brand HeyLife and I would like to tell you about my experiences.

How does it work?
Juice days means that you only drink water, vegetables and fruit juices for a period. You can also plan a longer juice period, but I did it for 2 days.

My experiences
To be honest, I felt very good during and after the two days of juicing. The first day was difficult, but after the second day I felt very energetic and efficient. I liked not to think about breakfast, lunch and dinner for a while. I did not have to go grocery shopping and knew exactly what was waiting for me. I also practice (volleyball) and I did not feel hungry. Tip: go to bed early! 

Long terme juicing
It is important to start eating slowly again after juicing. Your body is in a low-energy mode, which means that your metabolism will work slower and you burn fewer calories. In these two days you will obviously lose body weight, but this is short term because once you eat again, your body will hold the food again. So beware of juice cleanse because if your metabolism is damaged, you are more likely gain weight again.

Conclusion
A day or a 2-day cure is healthy for the body and can not damage your metabolism, but I would not recommend doing a longer juice period. If you want to adapt a healthier lifestyle, it is much more beneficial to switch slowly to foods like fruit and vegetables. It will take some time, but I guarantee you a lot of benefits think of weight loss, good digestion, better sleep and a better skin.

TIP
Drink plenty of water (lemon water) in the morning and eat fruit with a lot of water (apple, kiwi). Sometimes I also have a late breakfast so that my body gets a long break from eating and my body can focus on detoxing.

More info? Send me a message! 🙂

Let me know!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: