S P O R T

Volleyball

Sinds 2016 ben ik wegens mijn sport in Zwitserland gaan wonen. Ik speel professioneel volleybal bij Sm’Aesch Pfeffingen. Train 2x per dag en heb wedstrijden in de weekenden. Het seizoen begint in Augustus en eindigt begin mei. 8 maanden zijn we bezig onze doelen te behalen en onszelf te verbeteren.

Dat ik volleybal speel, is niet toevallig… Ik ben opgegroeid met een bal in mijn handen. Mijn vader heeft in Nederland eredivisie waterpolo gespeeld en mijn moeder heeft eredivisie volleybal gespeeld. Als klein meisje van 2 zat ik op de bank bij mijn ouders aandachtig te kijken hoe ze dat allemaal deden.

Om het verhaal kort te houden. Ik ben begonnen toen ik 5 was met volleybal. Heb in Jeugd en Jong oranje gespeeld. Op mijn 18e naar Duitsland verhuisd om daar te gaan volleyballen. Daar 5 jaar Bundesliga gespeeld en sinds 2016 woon ik in Zwitserland en speel ik in de Zwitserse competitie. Volleyballen doe ik dus nu al ruim 20 jaar!

 

Because of my sport I live in Switzerland since 2016. I play professional volleyball at Sm’Aesch Pfeffingen. Practice 2x a day and have matches on weekends. The season starts in August and ends in early May. 8 months we are working on achieving our goals and improving ourselves.

That I play volleyball is not by accident … I grew up with a ball in my hands. My father played water polo at the highest level in the Netherlands and my mother has played volleyball too at the highest level. As a little girl of 2, I was sitting on the bench and watching my parents how they did that all.

To keep the story short. I started when I was 5 years old with volleyball. Have played in the youth and young National team of the Netherlands. On my 18th I moved to Germany to play volleyball. Played 5 years Bundesliga and since 2016 I live in Switzerland and play in the Swiss competition. I have been doing volleyball for over 20 years now!

IMG_2553 2.JPG            IMG_1853 2

Let me know!