PREGNANCY

SOME QUESTIONS ABOUT THE PREGNANCY

  1. Hoe wist je dat je zwanger was?
    How did you notice you were pregnant?

    Ik wist al voordat ik ongesteld moest worden dat ik zwanger was. Ik voelde me anders en had een vroege zwangerschapstest gedaan.
    I notice already before my period that I was pregnant. I felt different and did an early pregnancy test.

2. Wat voor symptomen had je?
What kind of symptoms did you have?

Ik was in week 5-7 erg misselijk. Ik stond er mee op en ging er mee naar bed. Daarnaast was ik echt super super moe. Ik zat nog in het volleybalseizoen en trainde nog twee keer per dag. Gelukkig kan je lichaam meer dan dat je denkt.
In week 5-7 I was nauseous all day. Besides that I was really really exhausted. In that period I practice twice a day, that was pretty hard. Fortunately, your body can do more than you think.

3. Was het gepland?
Was it planed?

Voor zover je een zwangerschap kan plannen was het gepland ja. We zijn allebei toe aan een volgende stap en zijn super blij.
As far as you can plan a pregnancy it was planned yes. We ar both ready for the next step and are super excited.

4. Eet je veganistisch tijdens je zwangerschap?
Are you vegan during your pregnancy?

Sinds ik zwanger ben eet ik weer vlees. Niet veel, ongeveer 1 keer in de week en meestal is dat een stuk kip. Ik luister naar mijn lichaam. Het lichaam geeft aan wat ie nodig heeft. Voor de rest probeer ik zo gezond mogelijk te leven. Veel groente en fruit. Af en toe een lekker toetje, ijsje of chocolaatje zeg ik geen nee. Ik eet voor twee toch? 😉
Since I’am pregnant I eat meat again. Not much, about once a week and usually that’s a piece of chicken. I listen to my body. The body indicates what it needs. I try to live as healthy as possible. lots of vegetables and fruit. Sometimes a nice dessert, ice cream or chocolate is also fine for me. I can eat for two anyway right? 😉

5. Heb je zin in bepaald voedsel?
Do you have any cravings?

Nee eigenlijk valt dat best mee. In de eerste paar weken at ik alleen maar dingen waar ik echt zin in had. En meestal waren dat vette dingen. Zo kon ik na een training een diepvries pizza eten. Super slecht eigenlijk, maar dat at ik dus. Nu ben ik weer op de gezonde tour en eet ik weer normaal. Oja, warme havermout wat ik altijd als ontbijt at, kreeg ik de eerste paar weken niet door mijn keel. En als ik aan pindakaas dacht, kreeg ik kots neigingen haha.
No, actually it was not so bad. The first few weeks I only ate things that I really wanted. Most of the time it were fat things. That way I could eat a frozen pizza after a workout. Super bad actually, but that’s what I ate. Now I try to be healthy again. O and oatmeal, which I always eat for breakfast, I couldn’t eat it! And when I thought about peanut butter, I got puke tendencies haha.

6. Willen jullie het geslacht weten?
Do you wanne know the gender?

Ja wij willen graag het geslacht weten. We zijn te nieuwsgierig.
Yes, we want to know the gender. We are too curious.

7. Wordt je baby een volleyballer of een wielrenner?
Will your baby become a volleyball player or a cyclist?

Dat mag hij/zij helemaal zelf weten. Natuurlijk geef ik de baby al heel vroeg een bal waar hij/zij mee kan spelen 😉
That can he/she decide. Of course I give the baby a ball very early so he/she can play with it 😉

8. Sport tijdens zwangerschap?
Workouts while pregnant?

Ik probeer elke dag 5km te wandelen. Daarnaast probeer ik nog 2-4 keer naar de sportschool te gaan. Een beetje kracht (weinig gewicht), core en een beetje cardio.
I try to walk 5km every day. Besides that I try to go to the gym 2-4 times a week. A bit of strength, core and cardio.

9.Wat is het meest veranderd voor jou?
What has changed the most for you?

Mijn lichaam. Als topsporter ken je je lichaam erg goed. Door een klein babytje in je buik veranderde dat. Mijn lichaam moet daar aan wennen en ik ook. Ik kende mijn eigen lichaam niet meer. Voor mijn zwangerschap had ik veel energie, at ik meestal drie keer op een dag en deed veel sport. Nu ik zwanger ben heb ik minder energie, eet ik bijna de hele dag door en sport ik minder. Ik vind het niet erg, maar moet er wel aan wennen.
My body. As an athlete you know your body very well. A small baby in your belly changed that. My body needs to get used tot hat and so do I. I didn’t know my own body for some weeks. Before my pregnancy I had a lot of energy, I usually ate three times a day and did a lot of sports. Now that I am pregnant, I have less energy, eat almost all day and I exercise less. I don’t mind but I have to get used to it.

10. Wanneer ben je uitgerekend?
When is your due date?

Eind november verwachten we ons kindje.
We are expecting our child at the end of November.

Ik kreeg super veel vragen binnen en heb er 10 uitgezocht. Heel erg bedankt en hoop jullie zo beetje genoeg geïnformeerd te hebben 😉
I received a lot of questions and picked out 10. Thank you so much and hope to have informed you well 😉

Let me know!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: